Uitslag van Reverta's eigen enquête

Top 5 uitlokkers of "triggers" van rosacea

Top 5 rosacea triggers: de uitlokkers van rosacea opvlammingen

Top 5 rosacea triggers: de uitlokkers van rosacea opvlammingen 640 426 Paul

Rosacea is een gecompliceerde aandoening. Daarom kan het even duren voordat u uw symptomen onder controle hebt.

In dit artikel presenteren we de top 5 van factoren die rosacea uitlokken: de zogenaamde rosacea triggers. Door blootstelling aan deze rosacea triggers te vermijden of te verminderen, kunt ook u uw rosacea-symptomen verminderen.

Wees je bewust van je rosacea triggers

Vaak worden de symptomen rosacea “getriggerd” (uitgelokt) of verergerd door bepaalde voedingsmiddelen of omgevingsfactoren.

Om meer inzicht te krijgen in de verschillende rosacea triggers, heeft Reverta USA aan klanten gevraagd welke dingen hun rosacea-symptomen erger maken.

Top 5 rosacea triggers

Volgens Reverta’s enquête is dit de top 5 van rosacea triggers:

1. Alcohol (36%)

Alcohol kwam in Reverta’s enquête uit de bus als hoofdschuldige van rosacea-opvlammingen. Elke alcoholische drank kan een trigger zijn. Sommige mensen met rosacea hebben het geluk dat het drinken van bepaalde soorten wijn of bier geen problemen geeft.

2. Stress (32%)

Het is tegenwoordig erg moeilijk om een stressvrij leven te leiden. Hoe meer we worden blootgesteld aan stress, hoe moeilijker het lijkt om rosacea onder controle te houden.

3. Warmte (22%)

Warmte zorgt ervoor dat bloedvaten verwijden, wat op zijn beurt rosacea verergert. Het is soms moeilijk om aan de warmte te ontsnappen tijdens de zomermaanden. Daardoor hebben veel mensen met rosacea het moeilijk tijdens zomer.

4. Tomaten (5%)

Hoewel tomaten geen grote hoeveelheden histamine bevatten, bevatten ze wel stoffen die mastcellen kunnen stimuleren om histamine af te geven. Dat is de reden waarom sommige rosacea-patiënten gevoelig zijn voor tomaten.

5. Chocolade (5%)

Net als tomaten kan ook chocolade een indirect effect hebben op rosacea.

Om te ontdekken wat uw persoonlijke voedingstriggers zijn, raden we u aan om twee weken lang een lijst bij te houden van alles wat u eet. Voor de meeste voedingsmiddelen kan het wel twee dagen duren om een volledig effect op de symptomen van rosacea te zien.

Overige rosacea triggers

Naast bovenstaande top 5 herkennen veel vrouwen en mannen met rosacea ook nog een of meer van de volgende rosacea triggers:

 • heftige emoties,
 • gekruid eten,
 • zware inspanning,
 • het gebruik van verkeerde huidverzorgingsproducten.

Wat uw persoonlijke rosacea trigger ook is…

…Er is maar weinig voor nodig of de “vlam slaat in de pan”… en daar zijn die vervelende, gênante en pijnlijke verschijnselen weer!

Rosacea komt meestal plotseling en vrij heftig op. Uw gezicht kleurt binnen enkele minuten vuurrood.

Soms verdwijnt die roodheid weer snel, maar soms houdt het meerdere dagen aan.

Bij elke opvlamming voelt u zich weer gefrustreerd, onzeker en hopeloos.

Uw sociale en/of professionele leven kunnen flink lijden onder rosacea…

Helaas is rosacea een chronische – oftewel nauwelijks geneesbare – huidaandoening.

Tot zover het slechte nieuws.

Maar het goede nieuws is dat u de uitbraken wel heel goed kunt onderdrukken en de symptomen gemakkelijk kunt minimaliseren, mits u de juiste huidverzorging gebruikt!

Aanbevolen product

 • rosacea crème

  Reverta rosacea creme

  Reken af met uw pijnlijke, jeukende en rode huid. Reken af met de zorgen, de stress en de schaamte die uw rosacea met zich meebrengt. Kom in actie! Want Reverta rosacea-crème, de doorbraak in huidverzorging uit de VS, is nu…

   55,- 59,-

  Wissen
  SKU:

Bekijk ons hele dossier: Rosacea

We horen graag van u! Reageer op dit artikel

Reverta
0