Enige resultaat

Kent u alle gevaren van reguliere zonnebrandcrèmes?

Rimpels voorkomen: let op de zon en andere vermijdbare oorzaken van rimpels

 

Ongeveer 20 minuten onbeschermd zonnebaden per dag is goed voor ons. Door ons bloot te stellen aan de zon maken we vitamine D aan en verbetert onze stemming.

Maar blootstelling aan de zon voor langer dan 20 minuten, zonder bescherming, beschadigt ons immuunsysteem, veroorzaakt veroudering van de huid (rimpels en pigmentvlekken) en vergroot de kans op huidkanker.

We moeten ofwel de rest van de dag binnenshuis doorbrengen of onze huid beschermen met zonnebrandcrème.

De meeste mensen gebruiken gewone zonnebrandcrème of dagcrème met SPF op hun gezicht. Bijna niemand leest de labels of is zich bewust van de chemische UV-filters die in bijna alle zonnebrandcrèmes zitten.

 

Praktische nadelen van reguliere zonnebrandcrèmes en dagcrèmes met SPF met chemische UV-filters

Chemische UV-filters hebben twee praktische nadelen. U moet ze:

  1. Ruim op tijd aanbrengen. Om effectief te zijn moeten zonnebrandcrèmes met chemische UV-filters minimaal 20-30 minuten voor blootstelling aan de zon op de huid worden gesmeerd.
  2. Vaak opnieuw aanbrengen, ook zonnebrandcrèmes met hoge SPF. Chemische UV-filters zijn vrij goed in het blokkeren van UV-licht, maar onder invloed van zonlicht nemen ze al snel in kracht af. Gewone zonnebrandcrèmes met chemische UV-filters verliezen maar liefst 90% van hun effectiviteit binnen één uur. Daarom moet dit soort zonnebrandcrèmes regelmatig opnieuw worden aangebracht.

 

Gezondheidsnadelen van reguliere zonnebrandcrèmes en dagcrèmes met SPF met chemische UV-filters

Chemische zonnefilters penetreren het huidoppervlak en vinden snel hun weg in de bloedbaan. Zo verspreiden chemische UV-filters zich over het hele lichaam zonder ontgift te worden door de lever.

Dat zou prima als ze allemaal veilig zouden zijn – maar dat zijn ze niet:

Chemische UV-filters ontregelen de hormoonhuishouding van mannen en vrouwen

De FDA (de Amerikaans warenautoriteit) heeft 17 verschillende ingrediënten voor zonnebrandcrèmes goedgekeurd. En wat bleek?

Van de vijftien goedgekeurde chemische ingrediënten staan er maar liefst negen (9!) te boek als hormoonontregelaars. Dat betekent dat ze de normale werking van hormonen verstoren.

De hormonen die het meest te lijden hebben onder chemische zonnefilters zijn de vrouwelijke geslachtshormonen oestrogeen en progesteron, het mannelijke geslachtshormoon testosteron, en schildklierhormonen die onder andere de stofwisseling reguleren.

Sommige chemische UV-filters in gewone zonnebrandcrèmes ontregelen niet alleen, maar gedragen zich zelfs als het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Ze kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van borst- en eierstokkanker bij vrouwen.

Andere chemische UV-filters verstoren de testosteronbalans en kunnen de kans op prostaatkanker bij mannen vergroten.

Chemische UV-filters kunnen DNA-schade en mogelijk kanker veroorzaken

Chemische zonnefilters, zoals in de meeste zonnebrandcrèmes en dagcrèmes met SPF van de bekende merken, werken door het absorberen van UV-licht.

Tijdens dit proces wordt een gedeelte van die stoffen opgebruikt en kunnen ze muteren. Zo kunnen vrije radicalen ontstaan die het DNA beschadigen. Dit kan leiden tot kanker.

In de wetenschappelijke wereld worden deze zorgen al langer geuit. Er is weliswaar nog geen hard bewijs is dat chemische UV-filters kanker veroorzaken. Maar: “Waar rook is, is vuur”, aldus de bekende Dr. Perry, gecertificeerd plastisch chirurg en hoogleraar aan de Columbia University.

Het is moeilijk om vergiftiging die zich in vele jaren opbouwt goed te onderzoeken. Zo is lood een gifstof die pas op lange termijn ziekte veroorzaakt. Daarom heeft het zo lang geduurd voordat de regering eindelijk ging luisteren naar wetenschappers en het gebruik van bijvoorbeeld loden leidingen aan banden legde.

In tegenstelling tot chemische UV-filters werken minerale zonnefilters, zoals in Reverta natuurlijke anti-aging zonnebrandcrème voor het gezicht, door het opvallende UV-licht te reflecteren. Deze natuurlijke UV-filters hebben geen interactie met de huidcellen en kunnen dus geen DNA-schade veroorzaken.

 

Minerale UV-filters als beste alternatief

 

Gelukkig zijn er zeer goede alternatieven: zinkoxide en/of titaandioxide. Dit is natuurlijk gesteente dat wordt vermalen tot een fijne consistentie. Deze mineralen blokkeren zeer effectief zowel UVA- als UVB-stralen.

Goedkope zonnebrandmiddelen met deze minerale filters zijn kleverig en laten een witte waas achter waar de meeste mensen niet van houden. Maar nieuwere minerale UV-filters – zoals die in Reverta Helios natuurlijke zonnebrandcrème – bevatten deeltjes die zo klein zijn dat ze transparant zijn. Reverta gebruik echter GEEN nanodeeltjes.

Misschien dat u even moet wennen aan de consistentie en de textuur van de natuurlijke, minerale zonnebrandcrème en aan het huidgevoel. Geef uzelf gerust een paar weken de tijd om de kwaliteiten te leren waarderen.

Reverta geeft u 3 maanden de tijd om Reverta natuurlijke anti-aging zonnebrandcrème uit te proberen. Niet tevreden? Geld terug!

Lees het hele artikel van plastisch chirurg Dr. Perry: Laat je niet vergiftigen door zonnebrandcrème

 

Bescherm uw gezicht met natuurlijke anti-aging zonnebrandcrème om rimpels te voorkomen

Rimpels en fijne lijntjes ontwikkelen zich meestal op plaatsen die het meest aan de zon worden blootgesteld.

Wist u dat ongeveer 80% van de rimpels in ons gezicht wordt veroorzaakt door blootstelling aan de schadelijke UV-stralen van de zon?

Bovendien leidt langdurige blootstelling aan de zon tot pigmentvlekken en verminderde elasticiteit van de huid.

En wat dacht u hier van: 2% extra huidschade aan uw gezicht zorgt ervoor dat u er maar liefst drie jaar ouder uitziet.

Blootstelling aan UV-stralen breekt het bindweefsel af. Bovendien zorgt het ervoor dat uw huid haar stevigheid en elasticiteit verliest.

 

Het belang van een natuurlijke zonnebrandcrème bij rosacea

 

U heeft de hele dag lekker in de zon gezeten en een (reguliere) zonnebrandcrème of dagcrème gebruikt met een hoge SPF. Maar aan het eind van de dag voelt uw gezicht pijnlijk, trekkend en jeukend aan. Uw gezicht is opgezwollen, gezwollen en extreem rood geworden.

Hier is het volgende misgegaan:

  • De huid wordt verstikt. Reguliere, waterbestendige zonnebrandcrèmes bevatten meestal siliconen en zijn nogal dik. Deze dikke laag over de huid veroorzaakt een ophoping van hitte en zweet tussen de huid en de zonnebrandcrème, wat leidt tot een jeukerig en brandend gevoel.
  • De bloedvaten worden nog meer verwijd. Bovendien lekt vloeistof uit de haarvaten waardoor het gezicht opgezwollen lijkt.
  • De roodheid van het gezicht neemt toe. Dir komt doordat de actieve chemische bestanddelen in reguliere zonnebrandcrèmes de haarvaten en bloedvaten irriteren.

Aangezien waterbestendige zonnebrandcrèmes en zonnebrandmiddelen met alcohol en chemische UV-filters doorgaans geen goede optie zijn voor de rosacea-gevoelige huid, kunt u beter een zonnebrandcrème gebruiken dat titaandioxide of zinkoxide (minerale UV-filters) bevat: Reverta natuurlijke anti‑aging zonnebrandcrème voor het gezicht