Toont alle 12 resultaten

Wat doet een anti-aging crème eigenlijk?

 

Een ouderwetse anti-aging crème doet niet veel meer dan simpelweg de buitenste laag van de huid hydrateren. Hierdoor ontstaat een barrière en wordt vocht langer vastgehouden.

Een moderne, goede anti-aging crème zoals Reverta anti-aging cream doet echter nog veel meer om de huid gezonder en jonger te maken. De crème werkt actief aan het verbeteren van het uiterlijk en de gezondheid van de huid op langere termijn.

Voorwaarde is wel dat alle ingrediënten zorgvuldig zijn geselecteerd en op elkaar zijn afgestemd.

Lees meer: Wat doet een anti-aging crème eigenlijk?

 

Hoe effectief is een anti-rimpel of anti-aging crème?

Fabrikanten beloven veel, maar veel anti-rimpel of anti-aging crèmes schieten tekort.

Volgens de gerenommeerde Mayo Clinic en een onderzoek dat is gepubliceerd in het Journal of Cosmetic Dermatology is de werkzaamheid van anti-rimpelcrèmes of anti-agingcrèmes – niet verbazingwekkend – afhankelijk van de ingrediënten die ze bevatten.

De conclusie van de wetenschappers is dat een anti-aging- of anti rimpel-crème met onder andere peptiden, antioxidanten, vitamine A en vitamine B wel degelijk effectief is bij het aanpakken van rimpels:

 • de huid wordt gladder na vier weken,
 • rimpels worden minder diep.

De anti aging creme van Reverta bevat de onderzochte ingrediënten allemaal – en nog veel meer!

Lees ook: Hoe kies je een goede anti-rimpelcrème?

 

Met welke ingrediënten onderscheidt Reverta anti-aging crème zich?

Dit zijn de “must have” ingrediënten in een goede anti-aging crème – en ze zitten allemaal in die van Reverta:

 • Marien collageen met DMAE: voor een geleidelijke en natuurlijke “facelift”.
 • Antioxidanten: co-enzym Q10, vitamines A, B, C, E, druivenpitten met resveratrol, groene thee, granaatappel, echinacea, kiwizaad en pompoenzaad – de krachtigste antioxidanten die de natuur te bieden heeft.
 • Vitamine C ester: een vetoplosbare vorm van vitamine C die van vitaal belang is voor de productie van collageen. Collageen is de stof die onze huid haar elasticiteit en veerkracht geeft.
 • Hyaluronzuur: essentieel om de huid goed te “smeren” en soepel te houden. Hyaluronzuur houdt zeer veel vocht vast en houdt zodoende onze huid goed gehydrateerd en elastisch. Bovendien geneest hyaluronzuur huidbeschadigingen veroorzaakt door het dagelijks leven en het ouder worden.

Lees meer: Hyaluronzuur – geen anti-rimpelcrème kan zonder

 • Shea butter, jojoba-olie, olijfolie, druivenpitolie en kiwizaadolie. Deze plantaardige oliën hydrateren, houden het vochtgehalte op peil, worden snel opgenomen zonder een vette laag achter te laten, en verbeteren de elasticiteit van de huid.
 • Peptiden, zoals Argireline, Haloxyl en Matrixyl: korte ketens van eiwitten die ons lichaam van nature aanmaakt. Peptiden functioneren als signaalmoleculen. Ze geven ons lichaam de opdracht de collageenproductie te stimuleren, ontstekingen te verminderen en de spierspanning te reguleren. De peptide Argireline werkt op een vergelijkbare manier als Botox. Zo blijkt Argireline de diepte van de rimpels tot maar liefst 30% te verminderen. Dat is een verbluffend resultaat voor een ingrediënt in een anti-aging crème! Naast argireline gebruikt Reverta ook de peptide Matrixyl als een van de vele effectieve ingrediënten van haar populaire anti-aging crème. Matrixyl stimuleert de aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur. En wat dacht u van Haloxyl? Dit is een gepatenteerde combinatie van peptiden die effectief wallen en donkere kringen bestrijdt. (Als een van de weinige anti-agingcrèmes kan die van Reverta ook heel goed als oogcrème gebruikt worden.)

Lees meer: Het belang van peptiden in de strijd tegen rimpels

 

Reverta’s anti aging creme is uniek omdat deze maar liefst 19 bewezen effectieve anti-aging ingrediënten bevat. Deze natuurlijke en effectieve ingrediënten in Reverta anti-aging crème werken in harmonie samen én versterken elkaar.

Gezamenlijk pakken zij alle 10 tekenen van huidveroudering aan. Ze remmen onder andere ontstekingen, en verminderen donkere kringen en wallen. Bovendien maken ze de huid elastischer en steviger. Bestaande rimpels worden verzacht; nieuwe rimpels krijgen minder kans om te ontstaan.

Bekijk: Reverta anti-rimpel en anti‑aging crème (Face It) – 3 in 1 formule

 

Tips bij het kiezen van een anti-rimpelcrème of anti-aging crème

 

 1. Lees het etiket van de anti aging creme. Kies het product dat de meeste actieve, wetenschappelijk bewezen effectieve ingrediënten bevat. Daarnaast moeten deze ingrediënten in de juiste verhoudingen gebruikt worden. Bovendien willen we dat de ingrediënten zoveel mogelijk van natuurlijke oorsprong en vooral 100% veilig zijn.
 2. Besef dat goedkoop vaak duurkoop is. Goedkope anti-aging crèmes  bestaan uit goedkope, vaak schadelijke chemische ingrediënten. Vaak worden veel te lage concentraties van effectieve ingrediënten gebruikt om ze toch te kunnen benoemen, terwijl deze ingrediënten in te lage concentraties helemaal niets doen voor uw huid.
 3. Maar besef ook dat een dure anti-aging crème van een bekend merk niet per se veel beter is. Dure, bekende merken hanteren vaak zeer hoge marges. Bovendien geven ze veel geld uit aan dure verpakkingen, marketingcampagnes en winkels. Verder moet de hele keten er aan verdienen: fabrikant, importeur, groothandel, detailhandel. Dan blijft er nog maar weinig over voor hoge concentraties van echt werkzame ingrediënten.
Reverta Benelux daarentegen levert rechtstreeks aan de consument en slaat dus een aantal partijen in de keten over. Bovendien geeft Reverta nauwelijks geld uit aan marketing- en reclamecampagnes. Dat stelt Reverta in staat om veel meer kostbare, natuurlijke en effectieve ingrediënten te gebruiken dan de grote, bekende merken.

 

 1. Ga voor een multifunctionele anti aging crème die veel meer doet dan het minimaliseren van fijne lijntjes en rimpels. Een goede anti-aging crème zoals die van Reverta draagt actief bij aan het verminderen van vergrote poriën, donkere kringen onder de ogen, doffe huid, droge huid, pigmentvlekjes, verslapping van de huid, en verlies van souplesse en elasticiteit.
 2. Lees de reviews. Ervaringen van klanten geven vaak een heel goed beeld van de positieve en negatieve punten van een anti-rimpel- of anti-aging-crème.

Lees meer: Anti aging creme: tips om een goede keuze te maken

Lees ook: Welke anti-rimpelcrème moet je na je 30ste gebruiken?

En: Wat is de beste anti-aging crème voor 50-plussers?

 

Wat kunnen we doen om rimpels te voorkomen?

Vrouwen vragen zich af: welke anti rimpel creme moet je na je 30ste gebruiken?

 

Op sommige oorzaken van rimpels hebben we helaas geen invloed:

 • Erfelijkheid. Kregen uw ouders eerder rimpels dan leeftijdsgenoten? Dan is de kans groot dat u ook sneller rimpels ontwikkelt.
 • Normaal verouderingsproces.  Naarmate we ouder worden, neemt de aanmaak van collageen en elastine af. Hierdoor verliest onze huid haar stevigheid en elasticiteit. Bovendien ontstaan meer uitgesproken lijntjes en rimpels.

Maar de volgende vier zaken heeft u wel degelijk zelf in de hand:

 • Bescherm uw gezicht goed tegen de zon. Ongeveer 80% van de rimpels in ons gezicht wordt veroorzaakt door blootstelling aan de schadelijke UV-stralen van de zon. Bovendien leidt langdurige blootstelling aan de zon tot pigmentvlekken, maar ook tot verminderde stevigheid en elasticiteit van de huid. Wist u dat slechts 2% extra huidschade uw gezicht er maar liefst drie jaar ouder uit laat zien?

Bekijk: Reverta natuurlijke anti‑aging zonnebrandcrème voor het gezicht

 • Stop met roken. Roken vernauwt uw bloedvaten. Hierdoor wordt de bloedtoevoer naar uw huid belemmerd.
 • Probeer minder te fronsen. Normale gezichtsuitdrukkingen dragen allemaal bij aan ontstaan van fijne lijntjes en rimpels. Bij jonge mensen veert de huid nog gemakkelijk terug. Helaas begint dat vermogen af te nemen naarmate we ouder worden.
 • Gebruik dagelijks en langdurig een goede anti-agingcrème. Hiermee vertraagt u het normale verouderingsproces, maakt u uw huid steviger en elastischer en verzacht u fijne lijntjes en rimpels.

Bekijk: Reverta anti-rimpel en anti‑aging crème (Face It) – 3 in 1 formule

Lees meer: Rimpels voorkomen: let op de vermijdbare oorzaken van rimpels