Wat doet een anti-aging crème eigenlijk?

Wat doet een anti-aging crème eigenlijk?

Wat doet een anti-aging crème eigenlijk? 800 533 Paul

Een ouderwetse anti-aging crème doet niet veel meer dan simpelweg de huid hydrateren. Zo’n crème herstelt de vochtbalans in de buitenste laag van de huid en vormt een barrière. Daardoor wordt vocht langer vastgehouden.

Een moderne, goede anti-aging crème doet dit ook. Maar deze doet nog zo veel meer om de huid gezonder en jonger te maken! Dankzij peptiden, hyaluronzuur en andere geavanceerde ingrediënten…

Wat doet een anti-aging crème eigenlijk, vraagt deze mooie vrouw zich af

Een goede anti-aging crème werkt actief aan het verbeteren van het uiterlijk en de gezondheid van de huid. Dit gebeurt uiteraard alleen als de ingrediënten zorgvuldig zijn geselecteerd en op elkaar zijn afgestemd.

Laten we een paar “must have” ingrediënten onder de loep nemen.

Peptiden in anti-aging crème

Peptiden zijn korte ketens van eiwitten. Ze zijn opgebouwd uit slechts enkele aminozuren (meestal tussen de twee en acht).

Ons lichaam maakt van nature peptiden aan. Ze functioneren als signaalmoleculen. Met andere woorden: ze geven ons lichaam op een of andere manier de opdracht om te herstellen.

Peptiden kunnen de collageenproductie stimuleren en wondjes repareren. Bovendien helpen peptiden om ontstekingen te verminderen en de spierspanning reguleren.

Daarom zijn peptiden zeer gewilde en nuttige ingrediënten in anti-aging crèmes. Vooral collageenpeptiden staan erom bekend de gezondheid van de huid te verbeteren en de tekenen van veroudering te verminderen.

Lees meer: Het belang van peptiden in de strijd tegen rimpels

Argireline in anti-aging crème

De peptide argireline werkt op een vergelijkbare manier als Botox. Zo blijkt argireline de diepte van de rimpels tot 30% te verminderen. Dat is een verbluffend resultaat voor een ingrediënt in een anti-aging crème!

Argireline is een van de topingrediënten in de anti-aging crème van Reverta. Daarom zal onze anti-aging crème bij langdurig gebruik ongewenste fronsrimpels en kraaienpootjes op het voorhoofd en rond de ogen doen afnemen.

Een goede anti-aging crème bevat de peptide argireline

Beelden van de huidsamenstelling vóór (links) en na een behandeling van 30 dagen met een Argireline bevattende crème (rechts).

Lees meer: Hoe Argireline fijne lijntjes kan bestrijden

Matrixyl in anti-aging crème

Matrixyl is ontworpen om de celactiviteit te reguleren. Hierdoor kunnen de huidcellen verjongen. Daarnaast stimuleert deze peptide de aanmaak van collageen. Dit helpt om de huid stevig en rimpelvrij te houden.

Het is dan ook geen toeval dat Reverta er voor heeft gekozen – naast argireline – ook Matrixyl te gebruiken als een van de vele effectieve ingrediënten van haar populaire anti-aging crème.

Vitamine C ester in anti-aging crème

Vitamine C ester is een vetoplosbare vorm van vitamine C. Dit ingrediënt is van vitaal belang voor de productie van collageen. Collageen is de stof die onze huid haar elasticiteit en veerkracht geeft.

Een geoptimaliseerde collageenproductie helpt om de tekenen van veroudering actief te verminderen. Bovendien wordt de vorming van nieuwe rimpels en huidverslapping voorkomen.

Vitamine C bewijst ook goede diensten bij het minimaliseren van irritatie, zoals bijvoorbeeld veroorzaakt door zonnebrand.

In haar anti-aging crème gebruikt Reverta ascorbylpalmitaat als vitamine C ester. Dit vitale ingrediënt is vetoplosbaar.

Dit in tegenstelling tot gewone wateroplosbare vitamine C die in goedkopere crèmes gebruikt wordt. Gewone vitamine C kan uiteraard weinig uitrichten in de lipiden (vetten) van de huid.

Ascorbylpalmitaat dringt gemakkelijk door in de huid. Daardoor kan dit topingrediënt in Reverta anti-aging crème direct na het aanbrengen aan de slag gaan. Zo wordt de kwaliteit van de huid op lange termijn steeds beter.

(Tekst gaat verder onder de foto.)

In een goede anti-aging crème mag hyaluronzuur niet ontbreken

Hyaluronzuur in anti-aging crème

Net als collageen wordt hyaluronzuur in het hele lichaam aangetroffen in bindweefsel, zenuwcellen en epitheelcellen. Het epitheel is het dekweefsel van onder andere de opperhuid.

Hyaluronzuur is essentieel om de gewrichten en de huid goed te “smeren” en soepel te houden.

Bovendien speelt deze lichaamseigen stof een belangrijke rol in de genezing en het herstel van de huid na een wondje of blessure.

Het is vooral deze laatste eigenschap die helpt om onze anti-aging crème zo effectief te maken:

Ten eerste houdt hyaluronzuur veel meer vocht vast. Daardoor blijft onze huid goed gehydrateerd en elastisch.

Ten tweede geneest hyaluronzuur de huid actief van de beschadigingen veroorzaakt door het dagelijks leven en het ouder worden.

Deze en de vele andere, even heilzame ingrediënten in Reverta’s natuurlijke en effectieve anti-aging crème werken in harmonie samen. Bovendien versterken ze elkaar.

Ze remmen onder andere ontstekingen, en verminderen donkere kringen en wallen. Bovendien maken ze de huid elastischer en steviger. Bestaande rimpels worden verzacht. En nieuwe rimpels krijgen minder kans om te ontstaan.

Kortom: met deze en nog meer geavanceerde ingrediënten ligt een gezonde, mooie en jeugdige huid binnen handbereik!

Lees meer: Hyaluronzuur: geen anti-rimpelcrème kan zonder

Aanbevolen product

Bekijk ons hele dossier: Anti-aging

We horen graag van u! Reageer op dit artikel

Reverta
0