Voortaan keuze uit twee varianten
Terug van weggeweest: Reverta anti-aging cream original "Face It" formula

Terug van weggeweest: Reverta anti-aging cream original “Face It” formula

Terug van weggeweest: Reverta anti-aging cream original “Face It” formula 700 700 Paul

Sinds eind maart 2020 bieden we Reverta anti-aging crème in twee varianten aan: de TEA-vrije formule die we sinds het najaar van 2018 verkopen, en de originele “Face It” formule die we daarvoor verkochten.

In dit artikel leggen we uit waarom en wat de verschillen zijn.

Sinds het najaar van 2018 is de formule van Reverta anti-aging cream op twee punten aangepast: de emulgator triethanolamine (TEA) is eruit gehaald, en de concentratie druivenpitolie is iets verhoogd.

Alle overige ingrediënten en hun concentraties zijn gelijk gebleven. Ook de resultaten zijn net zo goed als van de originele „Face It” formule.

Het enige verschil zit hem in de textuur, het huidgevoel en de snelheid waarmee de crème intrekt.

De TEA-vrije formule van Reverta anti-aging cream is iets dikker. Je zou ook kunnen zeggen: iets voller of  „vettiger”. Dit vinden veel klanten met een wat drogere huid prettig.

De keerzijde is dat het wat langer duurt voordat de crème intrekt. Wat helpt is om niet teveel crème tegelijk te gebruiken en de TEA-vrije crème eerst goed in de handen uit te smeren.

Sommige klanten van Reverta van het eerste uur, zowel in de VS als de Benelux, gaven aan dat ze de oude „Face It” formule misten, juist vanwege de textuur, het huidgevoel en de snelheid waarmee de crème intrekt.

Om deze klanten tegemoet te komen, heeft Reverta besloten de originele „Face it” formule opnieuw in productie te nemen, naast de TEA-vrije formule die we sinds het najaar van 2018 verkopen.

Vanaf eind maart 2020 bieden we Reverta anti-aging cream dan ook in twee varianten aan:

  • Reverta anti-aging cream TEA-vrije formule. Deze variant is wat dikker en voller.
  • Reverta anti-aging cream „Face It” original formula. Deze variant trekt wat sneller in.

TEA wordt veel gebruikt in cosmetica en huidverzorgingsproducten om de pH-waarde in balans te brengen en als emulgator (emulsiestabilisator). Bovendien wordt TEA toegevoegd aan voedingsmiddelen.

Zelfs concentraties van 2,5% blijken niet irriterend te zijn wanneer die op de huid wordt aangebracht. In de Europese Unie is het maximum gehalte van TEA in cosmetische producten vastgelegd op 2,5% (in niet uit te spoelen producten).

Het gebruik van TEA is in sommige kringen omstreden, maar over het algemeen hoeft u zich er geen zorgen over te maken. Toxicologen hebben de veiligheid van TEA uitgebreid geanalyseerd en zijn tot de conclusie gekomen dat de producten met TEA en de gebruikte TEA-concentraties veilig zijn. Er is geen bewijs voor een probleem met langdurige blootstelling en er is geen verband met kanker.

Als een product echter zogenaamde NOx-vormende stoffen bevat (bijvoorbeeld: conserveringsmiddelen zoals 2-Bromo-2-Nitropropaan-1,3-Diol, 5-Bromo-5-Nitro- 1,3-Dioxaan, of natriumnitraat – kijk dus uit voor ingrediënten met nitro of nitraat in de naam) dan kunnen kankerverwekkende nitrosamines ontstaan.

Met de juiste formulering gebeurt dat gelukkig niet. TEA is op zichzelf dus geen “bad guy”.

Maar zelfs als een product slecht geformuleerd is en er zouden nitrosamines zijn gevormd… Zelfs dan hoeven we ons waarschijnlijk geen zorgen te maken. Nitrosamines kunnen namelijk voor zover bekend niet in de huid doordringen.

We kunnen u geruststellen:

  • Reverta anti-aging cream „Face It” original formula bevat minder dan 0,1% TEA en bevat GEEN NOx-vormende bestanddelen.
  • Reverta wordt gemaakt in een volledig gecertificeerde, hypermoderne productiefaciliteit in de USA die handelt volgens de Good Manufacturing Practices (GMP’s). Hierbij wordt tijdens en na het productieproces voortdurend gecontroleerd of er geen ongewenste stoffen zijn ontstaan.
  • Wij garanderen dat Reverta anti-aging cream „Face It” original formula 100% vrij is van nitrosamines. (Voor de goede orde: Reverta anti-aging cream TEA-vrije formule en alle andere producten van Reverta bevatten helemaal geen TEA.)

Welke variant u kiest, hangt helemaal af van uw persoonlijke voorkeur. Zoals gezegd: de actieve ingrediënten en de resultaten zijn gelijk.

Als u beide varianten wilt uitproberen en met elkaar wilt vergelijken, bestel ze dan allebei. U krijgt tijdelijk extra korting als u het duopack met beide varianten bestelt!

Referenties voor deze informatie:
Contact Dermatitis, mei 2009, pagina 243-255
Regulatory Toxicology and Pharmacology, oktober 2005, blz. 10-18.
International Journal of Toxicology, mei-juni 2013, pagina’s 59S-83S.

Aanbevolen product

Bekijk ons hele dossier: Anti-aging

We horen graag van u! Reageer op dit artikel

Reverta
0