Het belang van peptiden in de strijd tegen rimpels

Het belang van peptiden in de strijd tegen rimpels

Het belang van peptiden in de strijd tegen rimpels 798 559 Paul

Rimpels ontstaan door een combinatie van oorzaken: het effect van zwaartekracht na verloop van tijd, milieuvervuiling, langdurige druk op een bepaalde plek van de huid tijdens het slapen, en herhaalde gezichtsbewegingen door samentrekkingen van de spiertjes in het gezicht.

De gezamenlijke effecten hiervan zijn een breuk in de zogenaamde vetmatrix van de huid en de afbraak van collageen en elastine, bestaande uit peptiden.

Het belang van collageen en de relatie met peptiden

Het bindweefsel collageen is cruciaal om de huid jong en gezond te houden. Zodra collageen om welke reden dan ook wordt afgebroken – bijvoorbeeld door vervuiling of natuurlijke veroudering – ontstaan er peptiden: ketens van aminozuren gekoppeld aan een azijnzuur-element.

Deze peptiden worden door het menselijk lichaam gebruikt als “boodschappenjongens”. Op basis van de boodschap die deze peptiden afgeven, gaat het lichaam aan de slag om de huid te herstellen.

 

Peptiden in onze huid “praten” als het ware met onze huidcellen en vertellen hun wat ze moeten doen.

Verschillende soorten peptiden in onze huidcellen geven verschillende boodschappen door. Afhankelijk van de opbouw van de peptideketen kunnen deze signalen dus weer leiden tot verschillende resultaten.

Peptiden uit het laboratorium

Peptideketens kunnen ook in een laboratorium gemaakt worden, in een oneindige hoeveelheid verschillende combinaties.

Een peptide is waardevol als het de huid stimuleert zich sneller en beter te vernieuwen. Dit leidt tot een veel jongere en gezonder uitziende huid.

Onafhankelijke laboratoria doen voortdurend onderzoek naar de werkzaamheid van verschillende peptiden, in de hoop een of meer peptiden te vinden die de huid daadwerkelijk jonger kunnen maken.

Dit zijn de voordelen die de meest werkzame peptiden bieden:

 • verbetering en versnelling van celreparatie en celvernieuwing,
 • aanjagen van de collageenproductie,
 • stimuleren van enzymen die als antioxidant werken,
 • bestrijding van pigmentvlekken,
 • het bieden van antimicrobiële bescherming.

Aanbevolen product

 • Aanbieding: betaal slechts € 49,- per tube als u 2 tubes of meer bestelt! Bent u ook op zoek naar de beste anti-rimpelcrème of anti-agingcrème? Wilt u op effectieve, veilige en pijnloze wijze uw fijne lijntjes, rimpels en andere tekenen van…

   57,-

  Wissen
  SKU:

Bekijk ons hele dossier: Anti-aging

We horen graag van u! Reageer op dit artikel

Reverta
0