Toont alle 8 resultaten

Wat is maskne?

Maskne is een overkoepelende term voor verschillende huidaandoeningen die kunnen worden veroorzaakt of verergerd door het dragen van een mondkapje of mondmasker. Dit kan zich uiten als:

  • Acne. Acne ontstaat wanneer uw poriën verstopt raken met olie, dode huidcellen en vuil. Het kan pukkeltjes, puistjes of mee-eters veroorzaken.
  • Rosacea. Als u rosacea heeft, kan het dragen van een mondkapje extra opvlammingen veroorzaken. Dit kan leiden tot extra puistjes (acne rosacea) en roodheid.
  • Contactdermatitis (allergisch eczeem). Deze vorm van eczeem komt voor wanneer u allergisch of gevoelig bent voor het materiaal van uw mondkapje. Het kan resulteren in een rode uitslag, samen met irritatie en blaren.

 

Wat veroorzaakt maskne?

In de meeste gevallen is maskne het gevolg van verstopte poriën. U heeft talg (vet), bacteriën en dode huidcellen op uw huid. Als u een mondkapje draagt, kunnen deze stoffen zich op uw huid gaan ophopen en uw poriën verstoppen.

Een mondkapje houdt ook zweet en ademwolkjes (waterdamp) vast, wat het risico op acne kan verhogen.

Een andere mogelijke oorzaak is wrijving. Het materiaal van een gezichtsbedekking kan tegen uw huid drukken en wrijven, wat kan leiden tot irritaties en puistjes. Dit wordt “acne mechanica” genoemd.

U kunt ook gevoelig of allergisch zijn voor het materiaal van uw gezichtsbedekking. Sommige mondkapjes zijn voorbehandeld met chemicaliën of voelen ruw aan op de huid. Ook het dragen van een masker dat is gewassen in een geparfumeerd wasmiddel kan irritatie veroorzaken.

 

Hoe kunnen we maskne voorkomen en behandelen?

Er zijn verschillende manieren om de symptomen van maskne te vermijden of te verminderen:

 

1. Was uw gezicht regelmatig met een zachte, zeep- en sulfaatvrije gezichtsreiniger

Reverta Gentle Face Wash helpt bij het verwijderen van overtollige olie, zweet en bacteriën. Bovendien bevat Reverta Gentle Face Wash natuurlijke ingrediënten die huidirritaties tegengaan.

Was uw gezicht niet alleen 's ochtends na het opstaan en ’s avonds voor het slapen gaan, maar ook elke keer na het zweten of het dragen van een mondmasker.

 

2. Breng een niet-comedogene hydraterende crème aan voordat u een masker draagt

Als uw huid de neiging heeft om droog en ruw te worden, kan een mondkapje irritatie veroorzaken. Een vochtinbrengende crème houdt uw huid goed gehydrateerd. Bovendien kan de crème dienen als barrière tussen uw huid en het mondmasker.

Zorg er wel voor dat de crème niet-comodogeen is d.w.z. geen minerale oliën zoals petrolatum bevat die de poriën kunnen verstoppen.

U kunt uw favoriete product van Reverta gebruiken: Reverta anti-aging crème en/of Reverta Dermaboost hyaluronzuur moisturizer.

Voor extra bescherming tegen irritaties en jeuk kunt u ook Reverta facial serenity serum of gezichtsgel gebruiken (ofwel Reverta rosacea-crème). Deze producten optimaliseren het immuunsysteem van uw huid en maken uw huid weerbaarder.

 

3. Bestrijd acne (pukkels, mee-eters en puistjes) met Reverta acne spray

Er kunnen zich bacteriën onder uw mondkapje ophopen, wat samen met de wrijving van het mondmasker tot acne kan leiden.

Reverta acne spray bevat salicylzuur, een ingrediënt dat ook wordt aanbevolen door de bekende Dr Pimple Popper (Dr Lee). Reverta acne spray verwijdert vuil, dode huidcellen en talg uit uw poriën om uitbraken van maskne te bestrijden.

 

4. Bestrijd allergisch eczeem (contacteczeem of contactdermatitis) met Reverta eczeemcrème

Reverta eczeemcrème bevat een unieke combinatie van natuurlijke ingrediënten. Zij zorgen voor minder jeuk, schilfers en korstjes.

Reverta eczeemcrème bestrijdt de ontsteking, jeuk en brandende pijn die typerend zijn voor eczeem. De crème versterkt uw natuurlijke huidbarrière en beschermt uw huidcellen tegen beschadiging.

Niet op uw gezicht gebruiken als u gevoelig bent voor melkzuur.