Fabel 10 t/m 12

Fabels en feiten over cellulite: Zonnebaden? Strakke kleding? Borstelen?

Fabels en feiten over cellulite: Zonnebaden? Strakke kleding? Borstelen?

Fabels en feiten over cellulite: Zonnebaden? Strakke kleding? Borstelen? 350 230 Paul

Sommige vrouwen denken dat zonnebaden helpt tegen cellulitis. En dat bepaald soort kleding cellulite verergert dan wel vermindert.

Veel vrouwen geloven dat massages en borstelen van de huid de huid strakker en minder vatbaar voor bobbels en kuiltjes maakt.

Wat is waar?

In dit artikel ontkracht ik weer drie fabels over cellulite.

Fabel 10: “Zonnebaden vermindert cellulite”

Het is waar dat een bruin kleurtje door de zon of de zonnebank cellulite een beetje kan camoufleren. Een beetje.

Ook al heb je een gezond bruin kleurtje, de cellulite blijft helaas altijd zichtbaar. Vrouwen met een donkere huidskleur hebben bijna net zoveel last van cellulite als blanke vrouwen.

Bovendien is het effect van een bruin kleurtje slechts tijdelijk.

Sterker nog:

Eigenlijk is overmatige blootstelling aan UV-stralen vragen om problemen als je al cellulite hebt.

UV-straling vermindert namelijk de sterkte en de elasticiteit van de huid. Daarom hebben mensen die veel zonnebaden ook meer last van rimpels op hun gezicht en lichaam.

Bescherm jezelf dus goed tegen de zon als je je cellulite onder controle wilt houden.

Fabel 11: “De kleren en schoenen die je draagt hebben invloed op cellulite”

Geen enkel type kledingstuk kan je cellulite doen verminderen. Cellulite heeft veel verschillende oorzaken, maar het soort kleding of schoenen dat je draagt is daar niet een van. En ook geen oplossing.

Sommige kledingstukken, zoals strakke sportkleding en leggings, maken je cellulite juist duidelijker zichtbaar, dankzij hun meedogenloze strakke pasvorm.

Speciale “anti-cellulite-schoenen” zien er niet alleen belachelijk uit, maar zorgen er ook voor dat lopen een aanzienlijke inspanning vraagt.

De schoenen hebben een speciale steunzool waardoor je voet een rollende beweging maakt terwijl je loopt. Op deze schoenen waggel je dan ook rond alsof je de hele dag dronken bent.

Alle opofferingen ten spijt doen zijn deze schoenen allerminst effectief tegen cellulite. Dus bespaar jezelf de moeite en de vernedering.

Fabel 12: “Massages, borstelen en kneden van de huid zijn effectief tegen cellulite”

Regelmatige massage van de huid kan helpen om de bloedsomloop te stimuleren, gifstoffen af te voeren en de huid wat strakker te maken. Toch zijn de effecten altijd maar tijdelijk.

Het borstelen van de huid (dry brushing) is een vorm van massage waarbij borstels met cactusnaalden worden gebruikt. Resultaten die hiermee worden bereikt zijn slechts tijdelijk.

Het borstelen van de huid kan leiden tot kortstondige zwelling van de aangedane huid, waardoor onregelmatigheden worden gemaskeerd. Problemen onder het huidoppervlak worden hier echter niet mee aangepakt.

Endermologie is een relatief nieuwe techniek waarbij de huid stevig wordt gekneed. Er wordt een elektrisch aangedreven apparaat gebruikt dat huidplooien in het apparaat zuigt waar het door twee ronddraaiende rollen wordt gekneed.

Bij veel mensen roept dit beelden op van een middeleeuws martelwerktuig.

Volgens voorstanders van endermologie heb je 10 tot 20 behandelingen van 20 tot 45 minuten nodig om resultaten te krijgen. Endermologie kost ongeveer 600 à 900 euro voor 15 behandelingen.

Er is weinig onderzoek gedaan naar de resultaten van endermologie en tot nu toe is er weinig bewijs voor enige effectiviteit. Waarschijnlijk veroorzaakt endermologie slechts zwelling van de huid zodat cellulite tijdelijk minder zichtbaar is.

Kort nadat de patiënt met endermologie is gestopt, wordt cellulite weer zichtbaar.

Om cellulite langdurig onder controle te houden, zou je een maandelijks onderhoudsprogramma nodig hebben. Dit kost je 300 tot 500 euro per maand…

Aanbevolen product

Bekijk ons hele dossier: Cellulite

We horen graag van u! Reageer op dit artikel

Reverta
0