Fabel 7 t/m 9

Fabels en feiten over cellulite: Cardiotraining? Dieet? Water?

Fabels en feiten over cellulite: Cardiotraining? Dieet? Water?

Fabels en feiten over cellulite: Cardiotraining? Dieet? Water? 768 614 Paul

In de vorige twee artikelen heb ik al zes fabels over cellulite (cellulitis) ontkracht.

Zo zagen we dat cellulite geen ziekte en niet erfelijk is. We zagen dat cellulite niet alleen voorkomt bij oudere vrouwen en vrouwen met overgewicht. Ten slotte zagen we dat fanatiek sporten maar weinig zoden aan de dijk zet.

In dit artikel ontkracht ik weer drie fabels over cellulitis.

Vanwege de gelijkenis met de bobbeltjes en putjes van een sinaasappelschil wordt cellulite ook wel “sinaasappelhuid” genoemd

Fabel 7: “Cardiotraining is de beste manier om cellulite tegen te gaan”

Uiteraard kan cardiotraining, zoals hardlopen, fietsen, zwemmen en crosstrainen, je helpen om op een gezond gewicht te blijven. Met cardiotraining zal je echter nooit plaatselijk vet kunnen verbranden.

In die zin heeft cardiotraining weinig zin als je je cellulite wilt verminderen.

Er is maar één sport die de door cellulite aangedane huid strakker kan maken: intensieve krachttraining.

Fabel 8: “Je kunt van cellulite afkomen door een streng dieet te volgen”

Een van de oorzaken van cellulite is ontsteking. Het regelmatig eten van junk food en ander bewerkt, ongezond voedsel met veel suiker, transvetten en kunstmatige geur- en smaakstoffen werkt ontstekingen in de hand.

Daarom is het verstandig bewerkt fabrieksvoedsel zoveel mogelijk te vermijden en zoveel mogelijk natuurlijk, onbewerkt voedsel te eten.

Het lichaam heeft voldoende aminozuren, vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen nodig om collageen te produceren.

Consumeer voldoende essentiële vetzuren om de integriteit van huid- en bindweefselcellen te versterken. Maak vette vis, noten en zaden een integraal onderdeel van je eetpatroon.

Een dieet rijk aan groente en fruit levert belangrijke vitamines, antioxidanten en andere fytonutriënten. Deze bio-actieve stoffen beschermen huid- en bindweefselcellen, dragen bij aan een gezonde aanmaak van collageen, en verminderen de afbraak van collageen.

Vrijwel alle soorten groente en fruit bestaan voor het grootste deel uit water. Samen met het drinken van genoeg water gedurende de dag zorgt het consumeren van veel groente en fruit ervoor dat je lichaam voldoende gehydrateerd blijft.

Hierdoor hou je je bindweefsel sterk en soepel en kan je lichaam gifstoffen – een van de andere oorzaken van cellulite – adequaat afvoeren.

Beperk de inname van gifstoffen die een zware last vormen voor je lymfesysteem en cellulite in de hand werken. Probeer daarom te stoppen met roken en wees matig met alcohol.

Desondanks kan zelfs het allerbeste voedingspatroon er niet voor zorgen dat cellulite verdwijnt.

Want:

Dit leidt tot:

  1. Een samenklontering van deze cellen, zodat cellulite verergert.
  2. Onvoldoende aanmaak van collageen om de huid goed te ondersteunen en vetopeenhopingen in bedwang te houden.

Daarom is het bij cellulite belangrijk om een gezond dieet aan te vullen en ervoor te zorgen dat het door cellulite aangedane huid- en bindweefsel van de voedingsstoffen wordt voorzien waar het zoveel behoefte aan heeft.

Hoe? Heel simpel:

Door de essentiële voedingsstoffen die de huid en onderliggend bindweefsel nodig hebben ook direct, lokaal via de huid “toe te dienen”.

Reverta Cellulite cream vult het gebrek aan noodzakelijke stoffen direct aan in je huid en onderliggend bindweefsel. De crème bevat een heel arsenaal voedingsstoffen zoals aminozuren, vitaminen en essentiële vetzuren. Al deze voedingsstoffen helpen bij de opbouw en het onderhoud van collageen en dus bij de bestrijding van cellulite.

Om vrije radicalen te bestrijden die cellulite kunnen veroorzaken en verergeren, zijn antioxidanten nodig. Daarom bevat Reverta Cellulite cream ook een heel scala antioxidanten om vrije radicalen, ontstekingen en daarmee ook cellulite te bestrijden.

Fabel 9: “Hoe meer water je drinkt, hoe beter voor je cellulite”

Het is waar dat veel vrouwen met cellulite te weinig water drinken.

Het lichaam heeft voldoende water nodig om de huid goed gehydrateerd te houden en het lymfestelsel goed te laten functioneren. Voldoende waterinname maakt het mogelijk dat overtollig vet en gifstoffen – twee kenmerken van cellulite – adequaat afgevoerd kunnen worden.

Maar zoals zo vaak is meer niet altijd beter. Het is niet verstandig om meer dan 1,5 liter water per dag te drinken.

Dat zit zo:

Bovendien verlaat een groot deel van het water je lichaam alweer snel via je urine zonder de cellen in je lichaam te hebben bereikt die het water nodig hebben. Het drinken van nog meer water verandert daar niets aan.

Bepaalde plekken van je lichaam kunnen opgezwollen raken door het vasthouden van overtollig vocht (waterretentie) – zelfs als sommige cellen uitgedroogd zijn – omdat het water de uitgedroogde cellen niet bereikt.

Hoe kan dat?

Waterretentie en zwellingen zijn een veelvoorkomende bijwerking van voedselallergieën en voedselintoleranties, een gebrek aan voedingsstoffen en verstoringen van de hormoonhuishouding.

Als het lichaam water vasthoudt in bepaalde gebieden, bijvoorbeeld rond de buik, dan is de kans groot dat het lichaam uitgedroogd is in andere gebieden, met name aan de uiteinden, bijvoorbeeld in de benen.

Als je last hebt van waterretentie, kun je nog zoveel water drinken… maar het water zal de uitgedroogde huidcellen niet bereiken.

Daarom is het van het grootste belang de door cellulite aangedane huid ook van buitenaf goed te hydrateren met een goede crème tegen cellulite.

Reverta Cellulite cream hydrateert niet alleen als de beste, maar bevat als enige product alle huideigen vetzuren die uw huid nodig heeft om cellulite te bestrijden.

Door een gebrekkige circulatie ontvangen de door cellulite aangedane huid en onderliggend bindweefsel niet alleen te weinig water, maar ook te weinig essentiële vetzuren uit voedsel. Dit leidt tot een slappe huid met een verzwakte onderliggende structuur.

Gezien het belang van essentiële vetzuren bij cellulite is het onbegrijpelijk dat de meeste crèmes voor cellulite geen natuurlijke oliën bevatten. Ze bevatten slechts chemische ingrediënten die de huid wel oppervlakkig hydrateren maar niet van de noodzakelijke voeding voorzien.

Reverta Cellulite cream onderscheidt zich ook op dit punt en bevat vier soorten natuurlijke, plantaardige olie: amandelolie, druivenpitolie, jojoba-olie en shea butter.

Deze voedende oliën bevatten een breed spectrum natuurlijke vetzuren die de huid beschermen tegen uitdrogen en de huid optimaal voeden en hydrateren.

Aanbevolen product

Bekijk ons hele dossier: Cellulite

We horen graag van u! Reageer op dit artikel

Reverta
0