Fabel 13 t/m 15

Fabels en feiten over cellulite: Liposuctie? Mesotherapie? Goedkope crèmes?

Fabels en feiten over cellulite: Liposuctie? Mesotherapie? Goedkope crèmes?

Fabels en feiten over cellulite: Liposuctie? Mesotherapie? Goedkope crèmes? 1024 587 Paul

Hoe zinvol is liposuctie als je last hebt van cellulite? En wat te denken van dure cosmetische of plastische ingrepen die schoonheidssalons en cosmetisch artsen aanbieden?

In dit artikel ontkracht ik de laatste drie fabels over cellulite.

Fabel 13: “Liposuctie is een effectieve behandeling tegen cellulite”

Het lijkt zo logisch: met liposuctie wordt plaatselijk vet weggezogen, dus liposuctie helpt ook tegen cellulite.

Niets is echter minder waar:

Als cellulite je probleem is, dan is liposuctie niet je oplossing!

Sterker nog: het is wetenschappelijk aangetoond dat liposuctie cellulite erger maakt.

Liposuctie kan namelijk alleen het dieper liggende vet verwijderen. Liposuctie kan nooit de onderhuidse vetophopingen wegnemen die cellulite veroorzaken.

Door dieper liggend vet weg te zuigen, kan de vetverdeling zodanig veranderen dat de huid er nog onregelmatiger gaat uitzien en cellulite alleen maar zichtbaarder wordt!

De Amerikaanse Academie van Dermatologie waarschuwt zelfs tegen het inzetten van liposuctie tegen cellulite vanwege het risico op het ontstaan van meer kuiltjes en bobbels in de huid.

Maar die waarschuwing lijkt aan dovemansoren gericht:

Bespaar jezelf dus de pijnlijke en kostbare liposuctiebehandeling als je van je cellulite wilt afkomen!

Fabel 14: “Dure medische behandelingen zijn de enige manier om van cellulite af te komen”

Nu we fabels 1 t/m 13 over cellulite allemaal hebben weerlegd, zou je tot de conclusie kunnen komen dat je alleen van je cellulite af zou kunnen komen door een of meer cosmetische of plastische ingrepen te ondergaan.

Laten we eens kijken welke behandelingen schoonheidssalons en cosmetisch artsen zoal aanbieden.

Subcision is een behandeling waarbij een naald in de huid wordt gestoken en heen en weer wordt bewogen. Deze procedure heeft tot doel de collageenvezels kapot te maken die verantwoordelijk worden gehouden voor cellulite.

De resultaten?

Er is één studie waarbij 78% van de patiënten verklaarden “tevreden” te zijn over de behandeling. Er werden echter geen objectieve criteria gebruikt om verbeteringen te meten. Er werden significante bijwerkingen gerapporteerd, zoals pijn, blauwe en donkere plekken en huidplooien.

Bij mesotherapie worden de stoffen phosphatidylcholine en deoxycholaat in de aangedane huid geïnjecteerd met als doel celmembranen kapot te maken en onderhuids vet op te lossen.

Er zijn geen studies die de effectiviteit van mesotherapie bij cellulite aantonen.

Wel heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat mesotherapie aanzienlijke ontsteking van het vetweefsel veroorzaakt. Ironisch genoeg is ontsteking juist een van de factoren die cellulite veroorzaakt én in stand houdt.

Er is een nieuwe laserbehandeling beschikbaar die Cellulaze heet. Deze invasieve behandeling is speciaal ontworpen om korte metten te maken met cellulite.

Bijwerkingen zijn onder andere het ontstaan van blauwe plekken, zichtbare bloedvaatjes en pijn. Net als bij elke chirurgische behandeling kunnen er infecties ontstaan.

Maar een ander groot nadeel is sowieso de exorbitante prijs: elke behandeling kost gemiddeld 10.000 euro!

Fabel 15: “Goedkope crèmes van de drogist zijn een probaat middel tegen cellulite en striae”

Als goedkope crèmes echt zouden werken, dan zouden we veel minder vrouwen met cellulite en striae op het strand zien.

Er zijn verschillende redenen waarom de meeste crèmes er niet in slagen cellulite en striae effectief terug te dringen:

De meeste crèmes werken simpelweg niet, omdat ze het verkeerde probleem proberen op te lossen, of omdat ze zich uitsluitend richten op één probleem.

Sommige crèmes proberen uitsluitend de lokale vetverbranding te stimuleren. Veel andere crèmes proberen de huid slechts strakker en steviger te maken.

Vaak proberen ze met siliconen de manifestatie van cellulite en striae optisch nog een beetje te maskeren.

Cellulite en striae zijn aandoeningen met veel verschillende oorzaken en symptomen. Als je last hebt van cellulite, schiet je er natuurlijk niet veel mee op als een cellulite-crème van de drogist maar één of twee factoren behandelt.

Het baat misschien niet veel, maar het schaadt ook niet, zou je zeggen, maar:

In tegenstelling tot de meeste andere cellulite-crèmes bevat Reverta Cellulite crème geen alcoholsoorten die de huid irriteren en uitdrogen, geen kunstmatige geurstoffen, geen kleurstoffen en geen parabenen die de gezondheid op lange termijn kunnen schaden.

Alleen Reverta Cellulite Cream bevat twaalf natuurlijke, wetenschappelijk bewezen effectieve ingrediënten die in synergie alle oorzaken en symptomen van cellulite en striae aanpakken.

Reverta Cellulite cream is uniek doordat het maar liefst vier kostbare, wetenschappelijk bewezen voedende oliën bevat om de aangedane huid te hydrateren, repareren en revitaliseren: druivenpitolie, amandelolie, jojoba-olie en shea butter. Veel concurrerende producten bevatten weinig of helemaal geen natuurlijke oliën.

Reverta Cellulite Cream bevat bovendien een unieke combinatie van plantenextracten, namelijk paardenkastanje, rozemarijnblad, biologische ginkgo biloba en biologische hibiscus.

Ze versterken elkaars werking en versterken de huidbarrière, verbeteren de microcirculatie, versterken collageen en elastine, stimuleren de celvernieuwing, en verwijderen onderhuidse gifstoffen, vocht en vet.

Reverta Cellulite Cream bevat daarnaast het natuurlijke, huideigen aminozuur L-carnitine dat de vetverbranding onder de huid op drie verschillende manieren stimuleert.

Geen enkele andere crème bevat zoveel natuurlijke antioxidanten en ontstekingsremmers (vitamines, polyfenolen en flavonoïden) als Reverta Cellulite Cream: vitamines A, B, C, D, E en K, catechine, EGCG, quercetine, rutine, diosmine en pycnogenol.

Aanbevolen product

Bekijk ons hele dossier: Cellulite

We horen graag van u! Reageer op dit artikel

Reverta
0