Niet alle rosacea-patiënten reageren hetzelfde op voeding

Hoe weten we welke voedingsmiddelen rosacea triggeren?

Hoe weten we welke voedingsmiddelen rosacea triggeren?

Hoe weten we welke voedingsmiddelen rosacea triggeren? 640 426 Paul

Rosacea kan veel triggers hebben, zoals hitte, kou, stress, angst, schaamte en verlegenheid. Ook kunnen sommige dranken en voedingsmiddelen opvlammingen van rosacea uitlokken.

In dit artikel leg ik uit hoe u voor uzelf kunt bepalen welke voedingsmiddelen u beter kunt vermijden als u rosacea heeft.

Probeer erachter te komen welke voedingsmiddelen rosacea triggeren

Stress, angst en temperatuur kunnen uw gezicht bijna direct roder maken.

Het is helaas veel lastiger om uit te vinden welke voedingsmiddelen en welke specifieke ingrediënten rosacea veroorzaken, in het bijzonder wanneer u net de diagnose “rosacea” heeft gekregen.

Voedingsmiddelen die opvlammingen van rosacea kunnen uitlokken

De lijst van potentiële rosacea (voedsel)triggers is bijzonder lang en niet alle rosacea-patiënten reageren hetzelfde op elke trigger.

Vaak moeten rosacea-patiënten gefermenteerde voedingsmiddelen (zoals oude kaas) vermijden die hoog zijn in histamine en tyramine (een afbraakproduct van het aminozuur tyrosine).

Het eten van onder andere chocolade, rode paprika’s, tomaten, paprika’s, frambozen, sla en bepaalde koolsoorten leidt vaak tot opvlammingen van rosacea.

Een ander voorbeeld is de schil van citrusvruchten. U reageert misschien niet op sinaasappelsap zonder pulp. Sommige merken sinaasappelsap kunnen echter grote hoeveelheden sinaasappelschil bevatten, wat een potentiële rosacea-trigger is. De goedkopere (huis)merken sinaasappelsap bevatten vaak meer sinaasappelschillen.

Ten slotte kunnen sommige voedingsmiddelen de hoeveelheid stikstofoxide (NO) in het bloed verhogen, wat de bloedvaten wijder maakt. De volgende levensmiddelen kunnen de NO-niveaus in ons bloed laten stijgen:

 • Argininerijke voedingsmiddelen, zoals noten, chocolade, soja (tofu).
 • Levensmiddelen die worden geconserveerd of gepekeld met nitriet of nitraten (bijvoorbeeld worst).

Achterhaal de voedingsmiddelen en ingrediënten die bij u rosacea triggeren

Om te bepalen welk voedsel uw rosacea-symptomen veroorzaakt, moet u goed letten op wat u eet en alle voedingsmiddelen die u consumeert minstens een week lang opschrijven.

Probeer vervolgens de verhoogde roodheid van het gezicht in verband te brengen met een bepaald soort voedsel dat u één tot twee dagen eerder hebt gegeten. Nadat u het verdachte voedsel uit uw dieet hebt verwijderd, kunt u vervolgens op zoek gaan naar verbeteringen in uw rosacea-symptomen.

Aanbevolen product

 • rosacea crème

  Reverta rosacea creme

  Reken af met uw pijnlijke, jeukende en rode huid. Reken af met de zorgen, de stress en de schaamte die uw rosacea met zich meebrengt. Kom in actie! Want Reverta rosacea-crème, de doorbraak in huidverzorging uit de VS, is nu…

   55,- 59,-

  Wissen
  SKU:

Bekijk ons hele dossier: Rosacea

We horen graag van u! Reageer op dit artikel

Reverta
0