Tips om met stress en zorgen over rosacea om te gaan in zakelijke situaties

Rosacea-triggers op de werkvloer

Rosacea-triggers op de werkvloer

Rosacea-triggers op de werkvloer 640 427 Paul

Mensen met rosacea vrezen altijd het eerste toiletbezoek op het werk. De kantoor-WC is de plek waar je je voor het eerst op de dag realiseert dat je gezicht er wel erg rood uitziet. Als je thuis bent en in de badkamerspiegel kijkt, valt het meestal niet zo op.

Zorgen over rosacea tijdens sollicitatie

De omstandigheden op het toilet op kantoor zijn anders dan thuis. Enorme spiegels met daarboven felle halogeen- of TL-lampen zorgen ervoor dat alle medewerkers er slecht uitzien, maar door de groenige tint van deze lampen wordt het rood in ons gezicht nog meer benadrukt.

Dit kan natuurlijk de eventuele angst- en schaamtegevoelens nog verder verhogen. Daarom is het belangrijk om niet te veel aandacht te besteden aan wat je ziet in de toiletspiegel op het werk.

Gebaseerd op recente studies en reacties van rosaceapatiënten op blogs, lijkt het erop dat fel, fluorescerend licht de huid zodanig kan irriteren dat rosaceasymptomen verergeren.

Hoe kunt u uw gezicht minder rood laten lijken?

Aangezien de meeste werkplekken halogeen- of TL-lampen hebben (en buiten uw invloedssfeer vallen), zijn er een paar dingen die u kunt doen om de roodheid van uw gezicht te verminderen.

Ten eerste zal uw kleding een effect hebben op hoe uw gezicht er onder de felle kantoorlampen uitziet. Draag donkere neutrale kleuren (zwart, grijs, donkerblauw) en vermijd groene of rode kleding.

Bovendien kunt u kiezen voor goede minerale foundation die de roodheid van uw gezicht kan maskeren.

Minerale make-up bevat meestal zinkoxide, een natuurlijk ontstekingsremmend bestanddeel. Door het gebruik van minerale make-up van hoge kwaliteit maskeert u dus niet alleen uw roodachtige huid, maar kunt u in één moeite de ontsteking en zwelling van uw rosacea-gevoelige huid verminderen.

Door verhoogde activiteit en stress in de middag zullen onze gezichten vooral in de namiddag meer rood lijken. Daarom is het een goed idee om regelmatig even pauze te nemen.

Hoe om te gaan met extra stress bij een sollicitatiegesprek?

Rosacea kan ook een factor van stress en angst zijn als u op zoek bent naar een nieuwe baan en een sollicitatiegesprek moet aangaan.

Tijdens een sollicitatiegesprek zijn er nog meer dingen waar we geen controle over hebben. De kans bestaat bijvoorbeeld dat het gesprek plaatsvindt in een kamer zonder ramen.

Het is raadzaam om voedingsmiddelen die bij u rosacea triggeren zoveel mogelijk te vermijden in de dagen voorafgaand aan het sollicitatiegesprek en veel water te drinken.

Aanbevolen product

 • rosacea crème

  Reverta rosacea creme

  Reken af met uw pijnlijke, jeukende en rode huid. Reken af met de zorgen, de stress en de schaamte die uw rosacea met zich meebrengt. Kom in actie! Want Reverta rosacea-crème, de doorbraak in huidverzorging uit de VS, is nu…

   55,- 59,-

  Wissen
  SKU:

Bekijk ons hele dossier: Rosacea

We horen graag van u! Reageer op dit artikel

Reverta
0