Kunnen we rosacea verminderen door het volgen van een glutenvrij dieet?

Rosacea en gluten

Rosacea en gluten

Rosacea en gluten 640 426 Paul

Er zijn veel aanwijzingen dat een verstoorde spijsvertering een rol speelt bij rosacea.

Veel mensen met rosacea vragen zich af of hun rosaceasymptomen veroorzaakt worden door een glutensensitiviteit.

Brood bevat gluten en zou opvlammingen van rosacea kunnen veroorzaken

Sommige rosacea-patiënten zijn erin geslaagd om rosacea-symptomen te verminderen door het volgen van een glutenvrij dieet.

Gluten is een eiwit dat overvloedig aanwezig is in bepaalde granen, met name in tarwe, gerst en rogge.

Gluten bestaat uit twee eiwitdelen, namelijk: gliadine en glutenine. Het gliadine-deel is verantwoordelijk voor de abnormale immuunreactie die glutensensitiviteit en glutenintolerantie (coeliakie) veroorzaakt.

Zo’n 0,5% tot 1% van de wereldbevolking lijdt aan glutensensitiviteit oftewel overgevoeligheid voor gluten (vaak ten onrechte aangeduid als glutenallergie).

De gluteneiwitten van maïs en rijst missen de gliadine-component en kunnen dus geen overgevoeligheid veroorzaken.

De overreactie van het immuunsysteem op de gluten van tarwe veroorzaakt coeliakie, waarbij de dunne darmwand chronisch ontstoken raakt.

Symptomen van coeliakie zijn, onder andere: chronische diarree, kramp, een opgeblazen gevoel, vermoeidheid en slechte opname van essentiële voedingsstoffen. Dit kan weer leiden tot secundaire symptomen zoals psychologische en neurologische problemen.

We zagen eerder dat veel voedingsmiddelen rosacea kunnen triggeren. Waarschijnlijk moet u met name pizza (bomvol gluten en histamine) wat vaker laten staan als u rosacea hebt.

Aanbevolen product

 • rosacea crème

  Reverta rosacea creme

  Reken af met uw pijnlijke, jeukende en rode huid. Reken af met de zorgen, de stress en de schaamte die uw rosacea met zich meebrengt. Kom in actie! Want Reverta rosacea-crème, de doorbraak in huidverzorging uit de VS, is nu…

   55,- 59,-

  Wissen
  SKU:

Bekijk ons hele dossier: Rosacea

We horen graag van u! Reageer op dit artikel

Reverta
0