Uitslag van Reverta's eigen enquête
Top 5 uitlokkers of "triggers" van rosacea

Top 5 uitlokkers of “triggers” van rosacea

Top 5 uitlokkers of “triggers” van rosacea 640 426 paul

Rosacea is een gecompliceerde aandoening. Daarom kan het even duren voordat u uw symptomen onder controle hebt.

In dit artikel presenteren we de top 5 van factoren of “triggers” die rosacea uitlokken. Door blootstelling aan deze triggers te vermijden of te verminderen, kunt ook u uw rosacea-symptomen verminderen.

Wees je bewust van je rosacea triggers

Vaak worden de symptomen rosacea “getriggerd” of verergerd door voedings- of omgevingsfactoren.

Om meer inzicht te krijgen in de verschillende rosacea-triggers, heeft Reverta USA aan klanten gevraagd welke dingen hun rosaceasymptomen erger maken.

Volgens Reverta’s enquête is dit de top 5 van rosacea-triggers:

1. Alcohol (36%)

Alcohol kwam in Reverta’s enquête uit de bus als hoofdschuldige van rosacea-opvlammingen. Elke alcoholische drank kan een trigger zijn. Sommige mensen met rosacea hebben het geluk dat het drinken van bepaalde soorten wijn of bier geen problemen geeft.

2. Stress (32%)

Het is tegenwoordig erg moeilijk om een stressvrij leven te leiden. Hoe meer we worden blootgesteld aan stress, hoe moeilijker het lijkt om rosacea onder controle te houden.

3. Warmte (22%)

Warmte zorgt ervoor dat bloedvaten verwijden, wat op zijn beurt rosacea verergert. Het is soms moeilijk om aan de warmte te ontsnappen tijdens de zomermaanden. Daardoor hebben veel mensen met rosacea het moeilijk tijdens zomer.

4. Tomaten (5%)

Hoewel tomaten geen grote hoeveelheden histamine bevatten, bevatten ze wel stoffen die mastcellen kunnen stimuleren om histamine af te geven. Dat is de reden waarom sommige rosacea-patiënten gevoelig zijn voor tomaten.

5. Chocolade (5%)

Net als tomaten kan ook chocolade een indirect effect hebben op rosacea.

Om te ontdekken wat uw persoonlijke voedingstriggers zijn, raden we u aan om twee weken lang een lijst bij te houden van alles wat u eet. Voor de meeste voedingsmiddelen kan het wel twee dagen duren om een volledig effect op de symptomen van rosacea te zien.

Aanbevolen product

We horen graag van u! Reageer op dit artikel

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
0